Maikel Nabil Sanad

07 February 2011

Interview with Atlas TV, Montenegro 7 Feb 2011, About The Egyptian Revolution


Dešavanja u Egiptu civilna a ne islamska revolucija
07. februar 2011

Demonstracije u Egiptu ne vode islamskoj već civilnoj revoluciji, kazao je za Atlas televiziju jedan od organizatora demonstracija Maikel Nabil Sanad.
Egipćani žele civilnu revoluciju zato što im je dosta hapšenja zbog političkog opredjeljenja. U razgovoru sa novinarkom Atlas televizije  25-ogodišnji Sanad otvoreno priznaje da je zbog političkog aktivizma hapšen nekoliko puta i da su ga pripadnici egipatskih bezbjednosnih struktura fizički i seksualno zlostavljali! Da li se kraj protestima u toj zemlji bliži ne zna ni on, jer vojska na raspolaganju ima cijelu armiju, a narod je goloruk.
"U Egiptu se ne dešava islamska revolucija. U protestima učestvuju svi Egipćani. Na ulicama su Hrišćani, Jevreji, kapitalisti, socijalisti, predstavnici civilnog društva., politički ekstemisti i gotovo cijela država učestvuje u revoluciji. Nikako nijesam u saglasnoti sa propagandom koju plasira Mubarak - da je ovo revolucija Muslimanske braće te da će ove demonstracije voditi stvaranju "islamske republike" kao što je Iran. To su sve laži, potvrdio je  Nabil Sanad Atlas televiziji.
  On je naglasio da ovo  nije muslimanska već civilna revolucija.
"Egipatske službe bezbjednosti su me hapsile nekoliko puta. Prošlog juna sam uhapšen zbog toga što sam učestvovao u demonstracijama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, a ove nedjelje sam uhapšen zbog toga što sam podržao posljednje proteste. Tretirali su me veoma loše. Tukli su me, više puta i mogu slobodno da kažem, da su me i seksualno zlostavljali, kazao je ovaj Egipćanin.
 On je potvrdio da su demonstracije pokrenuli mlađi naraštaji i da organizatore smatraju članovima Fejsbuk stranke.
"U to nema sumnje. Mi u Egiptu nemamo pravo da stvorimo bilo kakvu organizaciju. Za sve moramo da dobijemo dozvolu od Vlade. Fejsbuk je bio jedini način da se okupimo, da razmotrimo planove i ideje. Zahvaljujući ovoj društvenoj mreži. Uradili smo ono što nam je u stvarnosti zabranjeno. Pristup internetu omogućio nam je da saznamo što se dešava u Tunisu. Njihova revolucija dala nam je snagu da možemo da uspijemo da na isti način utičemo da Mubarak napusti Egipat.
Demonstracije na trgu Tahrir se nastavljaju. Demonstranti neće napustiti to mjesto dok se naš zahtjev ne postane stvarnost. Vojska je na Mubarakovoj strani, i nastavljaju da hapse protivnike.
Država je veoma jaka. Ima na raspolaganju cijelu armiju sa naoružanjem i tenkovima. Sa druge strane mi smo goluruki. Nemamo oružje za napad, ali ni za odbranu, dodao je  Nabil Sanad.

0 comments:

Post a Comment

عبر عن رأيك بحرية من خلال خاصية التعليقات . تعليقك يشجعنى على الأستمرار
التعليقات المنشورة تعبر عن آراء أصحابها

Search

Add to Favorites

Share / Save

Share/Save/Bookmark

Recent Visitors

Site Counter

Share it

Alexa Rating

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP