Maikel Nabil Sanad

15 February 2011

AVUI: Israel està preocupat per un dimoni imaginari - 14 Feb 2011


MAIKEL NABIL SANAD  ACTIVISTA PROISRAELIÀ I LÍDER DEL MOVIMENT EGIPCI NO AL SERVEI MILITAR OBLIGATORI
“Israel està preocupat per un dimoni imaginari
“Els polítics israelians volien una pau fàcil amb Mubàrak i no es van adonar que seria fora en pocs dies i ara s'han posat els partits contra seva”
“Molts egipcis donen suport als acord de pau amb l'estat jueu”
“No crec que governin els Germans Musulmans”
14/02/11 02:00 - Jerusalem - Jana Berisemail protegit

Maikel Nabil Sanad és membre de la minoria copta (cristiana) d'Egipte, però se sent ateu. Lidera des del 2005 el moviment polític anomenat No al Servei Militar Obligatori. Manté que és el primer objector de consciència d'Egipte. Es declara liberal, secular, capitalista, feminista, prooccidental, proisraelià, realista, antimilitarista i proglobalització. Té 25 anys, és veterinari i té un postgrau en dret. En els últims anys ha realitzat activitats a favor de la pau amb Israel.

Has posat a Youtube un missatge teu en què t'adreces a Israel. Què hi dius?
En la meva condició d'activista proisraelià, és important que es mantingui la pau entre Egipte i Israel. I en la meva qualitat de participant en aquesta revolució, no hi veig cap perill per a Israel. Però veig que alguns polítics israelians van fer comentaris de suport a Mubàrak durant les revoltes, el que farà que possiblement el nou govern a Egipte es vengi d'Israel pel seu suport a l'expresident.

Quin seria el teu missatge per a Israel?
El meu missatge a Israel és que la revolució egípcia no ha estat antiisraeliana, tot i que els israelians que donen suport a Mubàrak la van convertint en una revolució antiisraeliana.
Israel destaca que Mubàrak va mantenir la pau i que ara li preocupa la possibilitat que l'Israel radical prengui el control.
Els israelians estan preocupats per un dimoni imaginari, que Israel converteix en una realitat. Els polítics israelians volien una pau fàcil amb Mubàrak i no es van adonar que el rais egipci seria fora en pocs dies. I ara què faran, si ja s'han posat els partits en contra seva?

Et sembla que la preocupació d'Israel és infundada?
Israel té tot el dret a témer per la pau, per la seva seguretat. Jo fins i tot vaig donar suport a accions israelianes contra Hamàs i Hezbol·là. Jo m'enfrontaria a qualsevol que volgués danyar Israel, però els seus dirigents han d'expressar els seus temors de forma adequada. Donar suport a un dictador no és una bona elecció. Israel ha de caminar amb la nova gent que agafi el poder ara a Egipte i ser el seu amic. A Egipte hi ha molts amics d'Israel i estaran feliços d'ajudar-los.
Fa sis dies vas fer circular un comunicat en què explicaves que havies estat detingut per les forces del règim de Mubàrak i que havies estat colpejat.
Estaven detenint activistes que anaven cap a la plaça Tahrir. Oficials de la policia em van dir que tenien ordres directes d'aturar les manifestacions. Però quan vaig arribar a l'oficina dels serveis secrets egipcis em van tractar fatal perquè fa mesos vaig rebutjar fer el servei militar.

Pot ser que hi influís el fet que siguis copte?
Es burlaven del cristianisme tota l'estona, tot i que sabien que jo sóc ateu. De tota manera ja se sap que l'exèrcit egipci tracta malament els coptes. Obliguen els reclutes coptes a dir cada dia “no hi ha Déu excepte Al·là i Mahoma és el seu profeta”, així com també “els jueus són enemics d'Al·là”.

I ara no temen que s'imposi l'islam radical?
Quan veia els manifestants notava que no existia aquesta preocupació. Els islamistes són una minoria en aquesta revolució. Fins i tot hi ha gent que els odia perquè no van participar des del principi en la revolta. Els manifestants portaven cartells demanant un estat civil. La revolució va ser contra els vells valors de la societat.
Creus que amb un govern dels Germans Musulmans els egipcis estaran més bé que amb Mubàrak?
Qui ha dit que els Germans Musulmans arribaran al poder? La majoria d'egipcis no els vol; llavors, qui els votarà? I qui ha dit que el règim de Mubàrak no era islàmic? Quan veies les discussions parlamentàries sobre la circumcisió o drets religiosos es podia pensar que els Germans Musulmans i el Partit Nacional Democràtic tenen les mateixes posicions. És clar que els Germans Musulmans serien pitjor. Però jo no vaig donar suport a un dictador pel temor als Germans Musulmans.

Darrera actualització ( Dilluns, 14 de febrer del 2011 08:44 )

0 comments:

Post a Comment

عبر عن رأيك بحرية من خلال خاصية التعليقات . تعليقك يشجعنى على الأستمرار
التعليقات المنشورة تعبر عن آراء أصحابها

Search

Add to Favorites

Share / Save

Share/Save/Bookmark

Recent Visitors

Site Counter

Share it

Alexa Rating

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP